Dakinnovator is uw vakman voor het platte dak

Snelle service en vakmanschap. Van de kleine tot de grote klus:
Dakinnovator is uw partner voor een betrouwbaar dak

button-energie button-groen button-water button-leven button-roofcheck button-contact

Laat het dak maar aan ons over!

Wilt u uw dak voorzien van nieuwe dakbedekking? Dakinnovator B.V. uit Berkel en Rodenrijs nabij Rotterdam heeft meer dan 30 jaar ervaring met het maken van (platte) daken. CEO John van Putten biedt met zijn teams vakmanschap en snelle service om uw dak van de juiste dekking te voorzien.

Renoveren plat dak

In dit artikel bekijken we eerst de situatie van een bestaand dak waarop een nieuwe dakbedekking komt. Uw platte dak kan met verschillende materialen worden beschermd tegen neerslag en wind. De eerste beslissing die we moeten nemen is of we de nieuwe dakbedekking op de oude komt, of dat we de oude dakbedekking eerst zullen verwijderen.

De beslissing om de oude laag of lagen te laten zitten maken we zorgvuldig. Factoren die meespelen zijn natuurlijk de staat van het oude dakbedekkingsmateriaal, de gewenste prestatie van het nieuwe dak. Voegen we extra isolatie toe? Wat wordt het totaal gewicht van het dakpakket? Het scheelt aanzienlijk in de kosten als de oude dakbedekking kan blijven zitten. Maar we adviseren u ook over de consequenties die dat heeft op de prestaties en de kwaliteit van het nieuwe dak.

Dakbedekking soorten

In Nederland zijn er drie dakbedekking typen populair: Bitumen PVC en EPDM. Ze zijn alle drie, indien vakkundig aangebracht goed in staat uw gebouw te beschermen tegen het Nederlandse weer.

Bitumen is een op aardolie gebaseerde vloeistof die al jarenlang wordt toegepast op platte daken. Bitumen heeft een levensduur van gemiddeld 25 jaar. Bitumen dakbedekking bestaat uit een toplaag van steenslag en een onderlaag van bitumen die wordt aangebracht op een plat dak door deze met een brander te smelten. Vaak zien we grijs-zwarte dakbedekking van bitumen, maar er zijn ook witte varianten zoals de Carrara van Polygum. Deze dakbedekking heeft als voordeel dat het zonlicht weerkaatst. Het dak wordt minder warm.

PVC is een dakbedekking van kunststof en kan in diverse kleuren worden geleverd. PVC heeft ook een levensduur van gemiddeld 25 jaar. PVC dakbedekking wordt aangebracht op een plat dak door middel van lijm. De dakbedekking moet vervolgens 45 minuten constant worden aangedrukt. Bij PVC dakbedekking wordt onderhoud van 2 keer per jaar aangeraden zodat vuil zich niet hecht aan de dakbedekking.

EPDM dakbedekking is een materiaal op basis van rubber en is erg in opkomst. Het heeft een lange levensduur (40 jaar). Ook EPDM dakbedekking wordt aangebracht op een plat dak door middel van lijm. EPDM wordt als enige van tevoren op maat gemaakt waardoor er minder naden zichtbaar zijn. Bij EPDM dakbedekking is er geen onderhoud nodig, mossen en algen kunnen namelijk niet leven op rubber. Wel zouden eventuele bladeren van het dak verwijderd moeten worden.

Keuze plat dak

Dakinnovator helpt u bij het maken van de keuze. Die is sterk afhankelijk van de functies en kwaliteiten die u wil geven aan het dak. Want het platte dak biedt tal van mogelijkheden. Kijk daarom ook even verder op onze site of bel voor een vrijblijvende afspraak.

Zo kan het dak bijdragen aan het verhogen van de isolatiewaarde, opwekken van energie. Een groen dak, een gebruiksdak of, wat de laatste tijd in opkomst is en mogelijkheden biedt op subsidie, is het opslaan van regenwater op uw dak. Voor koeling, voor gebruik van de bewatering van groen in de omgeving, en voor het ontlasten van het riool tijdens piekbuien. Waterschappen zijn blij met uw bijdrage op het gebied van waterbuffering.

Dakveiligheid

Dakinnovator doet meer dan alleen uw dak weerbestendig maken. Als gebouweigenaar hebt u grote verantwoordelijkheid voor de veiligheid van iedereen die op het dak moet of kan. Dakinnovator adviseert u over dakveiligheid, valbeveiliging en de veilige bereikbaarheid van installaties op het dak.

Met de ondersteuning van het Nederlandse bedrijf Eyecatcher hebben we kennis voor u beschikbaar om u van die zorg te ontlasten.

Onderhoud

Hoewel de levensduur van daken in de tientallen jaren loopt is jaarlijks onderhoud een must. Dat hoeft u geen hoofdbrekers op te leveren. Dakinnovator doet het jaarlijks onderhoud aan daken voor tal van klanten. Van particulieren tot vastgoedbedrijven. Voor een klein bedrag per jaar bent u gegarandeerd van onderhoud, korting op materiaal en inzicht in de te verwachten kosten. Kijk voor meer informatie op onze website Roofcheck service.

Milieuvriendelijk

Dakinnovator beseft dat haar werk, de producten en materialen zo min mogelijk het milieu moeten belasten. Het liefst natuurlijk helemaal niet. Er zijn slimme keuzes te maken om u te helpen het milieu beter te besparen. Die kunnen bijvoorbeeld gezocht worden in het combineren van groen en dakbedekking. In het opwekken van energie of het nuttig gebruiken van de warmte die het dak uitstraalt. we denken graag met u mee. Dakinnovator CEO John van Putten heeft een hoge staat van dienst op het gebied van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Hij stond onder meer aan de basis van de Stichting Roof Update die nu landelijk onder meer groen daken en meervoudig dakgebruik promoot.

Vloeibare dakbedekking voor jarenlange dichting

De mannen van Dakinnovator combineren ambachtelijke vakmanschap met de meest innovatieve productiemiddelen en logistiek. Snel, betrouwbaar en degelijk. Zo is Dakinnovator gecertificeerd verwerker van de Amerikaanse vloeibare dakbedekking Hydrotech.

Een voorbeeld van de combinatie van innovatie en vakmanschap levert Dakinnovator met het toepassen van Hydrotech op daken die zwaar belast worden ingewikkeld van vorm zijn of die voor een lange periode (50 jaar bewezen prestatie) dienst moeten doen. Dit uit Amerika afkomstige vloeibare bitumen is een uitstekende basis voor daken. Het wordt ambachtelijk aangebracht maar biedt een solide basis voor tal van innovatieve dakoplossingen. Het is onder meer toegepast op het promenadedek in Veldhoven en genomineerd voor het dak van het jaar 2017 door het vakblad Roofs.

Dus ook voor het vakmanschap van de dakdekker bent u bij Dakinnovator aan het juiste adres.

Water

Het Nederlandse weerbeeld verandert. We krijgen meer te maken met korte, hevige buien. Een goed ontworpen dak speelt een belangrijke rol bij het voorkomen van wateroverlast.

Lees meer

Leven

Op het dak is meer mogelijk. Dakinnovator geeft het dak nieuwe functies waarmee uw gebouw verrassend meer kwaliteit krijgt.

Lees meer

Energie

Door uw dak goed te isoleren bespaart u veel energie. Door het dakvlak te gebruiken voor het plaatsen van zonnepanelen of zonneboilers is nog meer besparing mogelijk.

Lees meer

Partners

Dakinnovator werkt samen met deskundige partners. Top bedrijven, producenten en kennisinstanties om uw dak van de maximale zorg te omringen.

Lees meer