Lekkagemelding

0186 78 59 99

Dakinnovator helpt u bij daklekkage

Gebruik het invul formulier

voor contact met onze dakexperts,

of bel direct:

0186 78 59 99

Vakmanschap voor het verhelpen van lekkage

Vervelend als het u overkomt: Daklekkage. De teams van Dakinnovator staan voor u klaar om de lekkage vakkundig en snel te verhelpen. Dakinnovator heeft meer dan 25 jaar ervaring, kennis van alle typen dakbedekking voor het platte dak. Onze teams beschikken over het vakmanschap om u snel van uw lekkage af te helpen en de oorzaak goed voor u in kaart te brengen. Zo bent u snel van uw lekkage probleem verlost, nu en in de toekomst.

Daklekkage:

Kan uw dak een hoosbui aan?

Vijf aandachtspunten om te beoordelen of uw dak de herfstbuien aan kan.
Platte daken kregen het dit jaar zwaar te verduren. Na de lange en zeer warme zomer, komt nu de herfst. We verwachten weer veel lekkage meldingen. Met deze vijf aandachtspunten krijgt u een goed beeld van de staat van uw platte dak en kunt u preventief optreden:

Punt 1: Check op scheuren, plooien en blazen
Het bitumen dak kan tegen een stootje maar oude daken vertonen specifieke kenmerken. Lichte scheuren, ook wel craquelé genoemd, zijn de eerste tekenen van verouderde dakbedekking. Plooien en blazen verraden dat er lucht zit onder de dakbedekking en dat deze onvoldoende hecht. Deze plekken zijn zwak en kunnen de bron zijn van lekkage.

Punt 2: Controleer de afvoer
Zijn alle goten bladvrij, hangen er geen takken over het dak en de goten? Kunt u er in dat geval goed bij om het regelmatig schoon te maken. Zijn er roosters op de afvoeren? Zijn die schoon? Bladeren en mos kunnen de riolering verstoppen. En de wortels van de mos kunnen de dakbedekking aantasten.

Punt 3: Staat er water op het dak?
Een beetje water is niet erg. Maar Vereniging Eigen Huis wijst kopers op de kosten van doorgezakte daken. “Vooral houten daken kunnen doorzakken als er grote hoeveelheden water op staan. Veel water zorgt er ook voor dat dakbedekking sneller veroudert.” Laat altijd een expert in die gevallen uw dak aanpakken.

Punt 4: Controleer de rubbers en doorvoeren
Controleer of de rubbers rond dakramen en daklichten nog voldoende soepel zijn en afsluiten. De dak doorvoeren, waar een leidingbuis of schoorsteen door het dak komt, krijgen bij de aanleg bijzondere aandacht. Hier zijn de zwakke plekken in het dak. Dus goed kijken of de aansluitingen nog goed functioneren.

Punt 5: Wat doet de wind?
Kwetsbare plekken voor het dak van het gebouw zijn de opstaande randen en boeiboorden. Hoor je iets suizen of klapperen op het dak? Dan is er mogelijk iets mis met de bevestiging en is er kans op lekkage of beschadiging. Vaak kun je ook al zien aan verkleuringen of vochtplekken dat er iets niet goed zit.

Let Op!

Zorg altijd voor uw veiligheid als u op het dak gaat. Gebruik de voorgeschreven veiligheidsmiddelen. Schakel altijd een vakman in als u het niet vertrouwd. Bijvoorbeeld de teams van Dakinnovator Wij zijn er om u te helpen voor het te laat is!

Bel ons voor een afspraak 0186 78 59 99

Dakinnovator ontwikkelde de Roofcheck. Hiermee bent u voor een klein bedrag per jaar van al uw dakzorgen af.