button-energie button-groen button-water button-leven button-dakdekking button-contact

Jarenlang zorgeloos dakplezier!

De Roofcheck verschaft u inzicht in de bestaande dakconstructie met de daarop toegepaste afwerking. Dit ter voorbereiding tot eventuele oppervlakte ontwikkeling van uw dak t.b.v. bijvoorbeeld energiedaken, groendaken, dakterrassen en leefdaken.

De Roofcheck wordt uitgevoerd op basis van de volgende componenten:

  • Dakbedekking
    Dit betreft de waterdichte laag, de onderliggende isolatie en de drukweerstand. De levensduur van deze materialen t.o.v. de levensduur van het te plaatsen systeem.
  • Dakveiligheid (met name voor de zakelijke markt)
    Vanaf 2,5 meter hoogte zijn valbeveiliging voorzieningen verplicht voor de pandeigenaar. Zie wetboek; Woningwet artikel 1a, lid 1. Wanneer er geconstateerd wordt dat deze veiligheidsvoorzieningen niet aanwezig zijn, maar wel verplicht, moet er een RI&E rapport worden opgemaakt door een daartoe bevoegde partij.
  • Dakconstructie
    Onder de waterdichte laag, isolatie en eventuele ballast laag moet de dakconstructie sterk genoeg zijn voor het nieuw aan te brengen systeem, inclusief sneeuw- en water belasting. De tekening, berekening en bouwjaar zullen ons ter beschikking worden gesteld. Op basis van deze gegevens wordt een globale berekening uitgevoerd door een externe daartoe bevoegde partij.

Aan de hand van de bevindingen wordt er een inspectierapport opgemaakt. Heeft u interesse in een roofcheck voor uw platte dak? Neem dan contact op voor meer informatie of bel: 0186 78 59 99.

Energie

Door uw dak goed te isoleren bespaart u veel energie. Door het dakvlak te gebruiken voor het plaatsen van zonnepanelen of zonneboilers is nog meer besparing mogelijk.

Lees meer

Leven

Op het dak is meer mogelijk. Dakinnovator geeft het dak nieuwe functies waarmee uw gebouw verrassend meer kwaliteit krijgt.

Lees meer

Groen

Het groendak is een van de meest succesvolle en mooie oplossingen op het platte dak. Dakinnovator zorgt voor de eenvoud van sedumplantjesĀ  tot een biodivers wandelpark.

Lees meer

Partners

Dakinnovator werkt samen met deskundige partners. Top bedrijven, producenten en kennisinstanties om uw dak van de maximale zorg te omringen.

Lees meer