Water vasthouden op het dak helpt de stad

Water vasthouden in groen, dakvijvers of zelfs polderdaken:
Dakinnovator realiseert betrouwbare, waterdichte daken.

 

button-energie button-groen button-dakdekking button-roofcheck button-contact

Water op het dak langer vasthouden

Het Nederlandse weerbeeld verandert. We krijgen meer te maken met korte, hevige buien. In korte tijd krijgt vooral het stedelijke gebied met straten en daken veel water te verwerken. Het riool raakt overbelast, met overstromingen tot gevolg.
Onze daken bieden een oplossing door het regenwater tijdelijk vast te houden. Door het aanbrengen van een groendak fungeert de sedum grond laag als een spons. Een groot deel van het water wordt vastgehouden en staat het langzaam weer af, waardoor de afvoer minder wordt belast.

Uw dak kan ook water bergen. Dakinnovator ontwikkelt systemen die afgestemd zijn op uw mogelijkheden. De opvang van regenwater kan ook plaatsvinden in vijvers op een groendak. Of in de ruimte er onder. Het water kan met uitgekiende opvang- en afvoersystemen ook juist snel worden weggeleid naar een regenton of in een ruimte ergens onder de grond. Dan is het water later te gebruiken voor de bevloeiing van gewassen of het spoelen van toiletten.

Dakinnovator volgt de ontwikkeling op het gebied van waterhuishouding op de voet. We zorgen ervoor dat nieuwe producten en concepten op een degelijke, waterdichte en isolerende dakopbouw worden aangebracht. Nieuwe producten en systemen worden uitvoerig getest.

Dakinnovator denkt met u mee. We zorgen ook voor de nodige documentatie over waterhuishouding in uw gemeente. Zo helpen we u bij het krijgen van inzicht in de financiƫle voordelen die u heeft als u minder water afvoert. Daarbij adviseren we ook over samenwerking in de buurt of het bedrijventerrein. Want er is veel voordeel te halen door het vergroten van de schaal en het delen van de kosten.

Groen

Het groendak is een van de meest succesvolle en mooie oplossingen op het platte dak. Dakinnovator zorgt voor de eenvoud van sedumplantjesĀ  tot een biodivers wandelpark.

Lees meer

Roofcheck

Wat is er mogelijk op uw dak? Doe de Dakinnovator Roofcheck. De Roofcheck brengt de kwaliteit van uw dak in kaart en schetst de kosten voor onderhoud of renovatie.

Lees meer

Energie

Door uw dak goed te isoleren bespaart u veel energie. Door het dakvlak te gebruiken voor het plaatsen van zonnepanelen of zonneboilers is nog meer besparing mogelijk.

Lees meer

Partners

Dakinnovator werkt samen met deskundige partners. Top bedrijven, producenten en kennisinstanties om uw dak van de maximale zorg te omringen.

Lees meer